Iværksætter hjælp

Written by Admin

maj 17, 2024

HER FINDER DU DEN BEDSTE HJÆLP TIL DIG DER ER IVÆRKSÆTTER I STARTUP FASEN

Udgivet: 10/05/2024

Hvilke tilbud findes der til iværksættere i det danske økosystem?

Mulighederne er mange når du har brug for hjælp som nyslået iværksætter i det danske økosystem. Både i den private og offentlige sektor findes der hjælp at hente. Sparring fra helt lavpraktiske ting til mere avanceret rådgivning om forretningsudvikling. Alt sammen skal du bruge for at få et solidt fundament til at bygge din forretning på en bæredygtig måde.

Der findes mange muligheder til dig som iværksætter. Men den som er den rette for dig og det stadie din virksomheds udviklingsrejse er på afhænger af mange forskellige faktorer:

– Hvor er du i din iværksætterrejse?

– Hvad er ambitionerne med din virksomhed?

– Mangler du kapital eller leder du efter en investor?

– Hvor mange midler har du i din virksomhed?

Det er vigtigt at du stiller dig selv disse spørgsmål, inden du beslutter dig for hvem du vil række ud til for den rette sparring til din forretingside og vision.

I denne artikel vil jeg præsenterer dig for de mest populære muligheder der er i det danske økosystem. Mine anbefalinger er delt op i 3 kategorier:

– Gratis hjælp gennem offentlige tilbud

– Hjælp gennem betalt rådgivning i den private sektor

– Klyngeorganisationer og acceleratorer

Gratis hjælp gennem offentlige tilbud

Iværksætter Danmark

Iværksætter Danmark er et offentligt projekt som støtter dansk iværksætteri helt fra ide-fasen til det vækstparate startup.

Det gør de gennem en række workshops som bliver afholdt, og som hver især har fokus på et bestemt element og klæder en på som iværksætter, til at kunne drive, starte eller udvikle en virksomhed.

Det er gratis at deltage i alle deres workshops, og du kan finde mere info omkring deres workshop her.

Erhvervshusene

Iværksætter Danmark drives af erhvervshusene, som er delt op i 6 forskellige grene:

– Erhvervshus – Nordjylland

– Erhvervshus – Midtjylland

– Erhvervshus – Sydjylland

– Erhvervshus – Fyn

– Erhvervshus – Sjælland

– Erhvervshus – Hovedstaden

Deres funktion er at tilbyde direkte sparring til iværksættere gennem 1 til 1 samtaler, og programforløb.

Her kan du bl.a. få sparring i salg, ledelse, bæredygtighed, fond søgning – listen er mange..

tryk på et af linkene ovenfor og læs mere om hvad erhvevshuset tilbyder i din region.

Acceleratorer

En accelerator er for dig der har etableret en startup og som er lidt længere end ide-fasen. Programmets formål er at tage dig gennem et intens forløb, som skal udvikle eller “accelerere” din forretning til nye højder.

Der findes en række forskellig tilbud i Danmark. Nogen bevæger sig indenfor startups i en specifik branche, mens andre tager alle brancher ind.

Soundtech accelerator

Soundtech Accelerator program er en accelerator der beskæftiger sig med talentfulde startups indenfor lyd.

Programmet er blevet kåret som nordens bedste accelerator, og har nogen af branchens skarpeste rådgivere og startups tilknyttet.

Du kan læse mere om Sountech Accelerator her

Accelerace

Accelerace er en organisation som både beskæftiger sig med pre-seed funding og accelerator programmer. De kører bl.a. Beyond Beta, der er et acceleratorprogram i samarbejde med en række andre danske organisationer.

Læs om Accelerace her

Danish Tech challenge

 Danish Tech Chellenge udvikler 20 udvalgte hardware startups hvert år. Det er et skræddersyet program med 1 til 1 mentorsparring, præsentation for relevante investorer og adgang til netværk.

Læs mere her 

Betalt rådgivning i den private sektor

Mange forretningsudviklere er specialiseret indenfor en specifik gren af forretningen, og derfor findes der desværre ikke særlig mange med fokus på startups.

Validate

Hos Validate tilbyder vi rådgivning og sparring i markedesvalidering, pitchtræning og vækstmodeller. Vi er specialiseret i startups, og har arbejdet med over 1000 danske founders.

Hos Validate arbejder vi som program partner på SoundTech Accelerator program der er kåret som nordens bedste accelerator indenfor lyd. Her arbejder vi tæt med de tilknyttede startups mhp. at markedsvalidere deres forretningmodel.

Derudover har vi online workshops i pitchtræning, og 1:1 sparring med startups, som leder efter kompetent rådgivning til at udvikle deres forretning.

Validate har arbejdet med startups i alle kategorier, heriblandt BOLD DRINKS som landede en investering i Løvens Hule på baggrund af vores pitchtrænings forløb.

Hvis du som founder, leder efter at få valideret dit valueproposition, få en skarp pitch, eller mangler en sparringspartner som engagere sig på lige fod med en co-founder i din forretning, så læs mere her.

Se også…